Fågelbro, inte som resten av golf-Sverige! Steffo Törnquist

NÄR JAG STÅR PÅ 16:E TEE kan jag aldrig låta bli att le. Vatten till höger, out till vänster, ondulerad green med högerlut omgiven av lagom elaka bunkrar. Det är en underbar känsla att stå inför en av rikets bästa avslutningar, och dessutom veta att mot en icke-medlem vinner man alltid hålet. Alltid!

NÄR JAG STÅR PÅ 17:E TEE kan jag inte låta bli att skratta. Så läckert ringlande fair way, så infernaliskt kittlande att försöka nå på två. Om bollskrället efter tillslaget för en gångs skull ska leta sig in mellan stenröset till höger och vattnet till vänster är en fråga som inte får sitt svar på 5-6 sekunder, och kanske, kanske är det de mest njutbara sekunderna inom golfen.

NÄR JAG STÅR PÅ 18:E TEE är det nära att jag fäller en tår. "Vilken anläggning vi har", mumlar jag alltid där, "vilken satans bra anläggning vi har". Man har 1700-talsestetiken i blickfånget, stenmurarna och den numera smakfullt inglasade baren, man ser Sveriges bästa half way house, poolen, man skymtar tennisbanorna och övningsområdet, man ser vatten, välskött gräs, en häst kanske, en seg joggare, en svanfamilj, och man har en avslutande par fyra med hygglig birdiechans innan man tar första klunken iskall pilsner. Fågelbro är sannerligen inte som annat i golf-Sverige. Vi har så oändligt mycket att vara stolta över och rädda om.

Vi har klarat transformeringen från aktie- till medlemsklubb, vi gör nytt, vi bygger, byter ut och förbättrar, och vi funderar på om vi ska flytta tvåans green nedåt vattnet och hur fasiken ska vi göra med elvan? Vi bryr oss!

En och annan oroas över förändringen och förändringstakten, det finns det alltid en och annan som gör. Tillgängligheten till banan är central för klubben, är den på väg att bli sämre? Eller får vi med fler medlemmar bara en mer levande klubb? Ingen vet riktigt än, men vi är alla med på en spännande resa. Personal, medlemmar, styrelse, gäster, grannar… alla är vi med på resan som har ett givet mål: att göra Fågelbro än mer njutbart! Och bjuder vi alla till finns inga hinder. Vi har redan en anläggning som flyttat fram positionerna i golf-Sverige. Vi har något unikt, för att inte säga fantastiskt.

I shopen finns klubbor som slår längre, vi har pros som kan få King Kong att svinga smidigt, vi kan välja mellan falukorv och slimkäk efter nian, vi har banarbetare som trollar. Vi har underbart käk på klubben, till och med handelsbod har vi. Och kanske bäst av allt: vi har en lekfull och familjär atmosfär i en elegant miljö.

Man behöver inte ens älska golf för att älska Fågelbro.

Vi har fantamej allt!

Och vilket årtionde som helst går vi in på två på sjuttonde!

Steffo Törnquist

NJUTNINGSAPOSTEL OCH HÄNGIVEN MEDLEM SEN LÅNGT IN PÅ FÖRRA ÅRTUSENDET