Fågelbro G&CCs kategorilag

Fågelbro Golf & Country Club har nio st duktiga lag som är ute och tävlar och representerar Fågelbro i de olika kategorilagsserierna. Här nedan publiceras lagens resultat och lagledarnas kommentarer allt eftersom.

H 40

Lagledare: Roger Christenson

D 50 hemma mot Nacka

Stort Grattis till alla i vårt urstarka D 50 lag. Idag vann vi på hemmaplan över Nacka GK och säkrade därmed 1:a platsen i vår grupp i div 2. Detta innebär att vi avancerar och får spela i högsta divisionen nästa år. HURRA!

Årets urstarka lag har bestått av Charlotte Molin, Alexandra Weigl, Lisa Rönnberg, Lisa Arnhög och kapten Ulla Sandberg.

Lagledare: Ulla Sandberg

D 50 på Nacka

23/8

Idag åkte vi till grannarna Nacka GK för seriespel i D50. Vädret varm varmt och skönt till en början men de sista 5 hålen spelades i regn. Två av våra matcher blev oerhört spännande och avgjordes på sista hålet. Slutresultatet blev 2-2 som vi är nöjda med och alla kämpade på så bra. Laget idag bestod från vänster av Ulla Sandberg, Charlotte Molin, Alexandra Weigl och Lisa Arnhög.

Lagledare: Ulla Sandberg

D 50 på Fågelbro

Idag spelade D50 match hemma på Fågelbro mot gästande Nynäshamn GK.
Vi vann med 3-1. Det starka laget bestod idag av Lisa Rönnberg, Ulla Sandberg, Charlotte Molin och Alexandra Weigl (saknas på bild).

Banan var i utmärkt skick, våra motståndare trevliga och vädret bjöd på ljumma sensommarvindar. En härlig golfrunda👍

Lagledare: Ulla Sandberg

D 50 Ingarö

Tack Charlotte, Alexandra och Lisa A för en strålande insats igår då vi besegrade Ingarö med 3-1. De bjöd ett tufft motstånd men jag tror att det var vårt goda humör och spelvana som bidrog till att vi vann.

Ängsbanan var fin för att vara så tidigt på säsongen och vi fick en fantastisk vacker majkväll.

Nästa match tisdag den 31 maj blir borta mot Nynäshamn.



Lagledare: Ulla Sandberg

D 50 på Fågelbro

14/6

Trots blixtar, hagel och störtskurar innan start så bestämde vi oss för att spela.

Redan på hål 2 tittade solen fram och vi fick en härlig kväll. Den blöta banan bjöd dock på vissa svårigheter speciellt i den tjocka ruffen. Ingarö bjöd på hårt motstånd men vi kämpade på och lyckades dela matchen, 2-2.

Laget idag bestod av; Lisa Rönnberg Lisa Arnhög, Charlotte Molin och Ulla Sandberg

Lagledare: Ulla Sandberg

H 50

Lagledare: Niclas Tjeder

D 60 hemma mot Haningestrand

29/8 spelade D60 Nina Sellberg, Lena Lundblad  Auli Puustinen o Gullbritt Glimskär mot Haninge Strand, trevliga damer på hemmaplan.

Vi delade så det blev 2-2. Vi är så glada att vi slapp regnet som var utlovat i den hårda lite kalla blåsten. Gullbritt utforskade banan idag, på några hål, genom att hamna på spännande...men otroligt märkliga lägen. Visste inte ens om att de fanns på vår bana.

Lagledare: Gullbritt Glimskär

D 60 på Haningestrand

22/8

D60 laget spelade borta mot Haninge Strand. Tyvärr blev det tufft motstånd så Haninge Strand vann med 2,5-1,5.

De hade roligt men det blev också dramatik när Anette fick en boll rakt på benet, som tur var kom den under hennes skadade knä.

De som spelade var; Anette Gross, Lena Lundblad, Nina Sellberg och Auli Puustinen.

 

Lagledare: Gullbritt Glimskär

D 60 Haninge

16/5

Idag har vi spelat match mot Haninges damer på deras bana vid Årsta slott. Eftermiddagen bjöd på härligt (!) vårväder, med solglimtar och ibland isande vind. Tillsammans bemästrade vi borta en nyvaken vårbana och vann med 1-3.

Vi som representerade Fågelbro GCC denna gång var Auli Puustinen, Lena Lundblad, Nina Sellberg och Helena Bouveng. Så bra kämpat allihopa!

Vice lagkapten

Lena Lundblad

 

Lagledare: Gull-Britt Glimskär

D 60 Wermdö

30/5

Fågelbros D 60 lag mötte, på papperet, ett mycket starkare lag från Wermdö G&CC. Trots bortamatch lyckades Fågelbro G&CC spela oavgort. Mycket starkt gjort av våra D 60-spelare.

De som var med i laget denna gång var Nina Sellberg, Lena Strand, Auli Puustinen och Anette Gross. Stort Grattis till er!

 

Lagledare: Gull-Britt Glimskär

D 60 på Fågelbro

13/6

Idag spelade Fågelbros D60-lag match hemma mot Haninge. Vi mötte ett på pappret bättre lag och trots härlig kämpaglöd i vårt lag där bland annat en match avgjordes på sista hålet så vann Haninge med 1-3.


Vi som representerade Fågelbro GCC denna gång var Lena Strand, Lena Lundblad, Anette Gross och Auli Puustinen.

Tf lagkapten,
Lena Lundblad

Stockholmsfinal H 60

Den stora Stockholmsfinalen avgjordes i år på Lindö Äng. Den ena semifinalen spelades mellan Drottningholm GK och Sollentuna GK, med favoriten Drottningholm som vinnare.

I den andra semifinalen spelade vi mot Stockholms GK och vi var ute efter revansch för förra årets förlust. Det blev det en riktig nagelbitare. Oavgjort 2-2 efter ”full tid” där Tomas Persson och Kenny Westlund spelade starkt och vann sina matcher men Göran Nordqvist och Jan Hansen förlorade. Vid oavgjort ska vinnare koras genom särspel mellan lagens bästa spelare. Tomas peggar upp för att möta Per-Uno Sandberg. På första hålet har Tomas en vinstputt som slickar hålkanten och man får gå vidare till nästa, ett svårt par 3-hål där Per-Uno sänker en putt för birdie och därmed skickar Stockholms GK till final.

I finalen förlorar man sen mot Drottningholms GK och vi gratulerar en värdig vinnare! Vi får slicka såren och klappa oss lite på bröstet då detta var andra året i rad som vi vann vår division 1 och fått vara med och kämpa om bucklan. I år har vi haft hela 7 spelare som bidragit till det goda resultatet. Bra spelat av alla!

 

Lagledare: Jan Hansen 

 

 

H 60

Omgång 4 /2022

Vi avslutade omgång 4 i god stil och vann vår division genom att gå obesegrade genom säsongen. Totalt hade vi 18 p före Nynäshamn 13 p, Lidingö 10 p och jumbo HaningeStrand 7 p. Laget bestod denna gång av Stefan Rossi, Kenny Westlund, Göran Nordqvist och Jan Hansen. Bäst denna gång var Kenny som vann alla sina matcher.

Nu väntar för andra gången i rad den stora Stockholmsfinalen Den 9-10 september spelar vi på Lindö och då ska totalvinnaren för hela Stockholmsregionen koras. Fyra vinnare i sina respektive division 1 möts med semifinal på fredagen och final på lördagen. Vi möter Stockholms Golfklubb och har nu chans att ta revansch för förra året då vi förlorade mot blivande totalvinnaren. I den andra semifinalen möts Drottningholm och Sollentuna. Om man ska utnämna någon favorit till totalsegern borde det bli Drottningholm, men osvuret är bäst.

 

Lagledare: Jan Hansen

H 60 på Lidingö

Omgång 3 /2022

Den 16 augusti var det dags att åka till Lidingö för att spela tredje omgången. Det blev en stekhet dag på väldigt tröga greener. Bollen hoppade dock vår väg och vi utökade vår ledning till ointagliga 15 p genom att vinna över Lidingö, Nynäshamn och dela med Haninge Strand. Laget bestod denna gång av Jan Linders, Kenny Westlund, Göran Nordqvist och Jan Hansen. Bäst i laget var Jan Linders som vann alla sina tre matcher.

Det återstår nu en omgång men vi är alltså redan klara vinnare av Div 1 Röd och får liksom förra året spela den stora Stockholmsfinalen i september.

Lagledare: Jan Hansen

H 60 Nynäshamn

Efter förra årets framgångar är vi nu ingång med seriespelet. Denna säsong spelar vi i div 1 med Lidingö, Nynäshamn och Haninge Strand. Säsongen inleddes med spel på Nynäshamn och vi tog en knapp ledning framför Lidingö. I laget spelade Kenny Westlund, Jan Hansen, Göran Nordqvist och Stefan Rossi. Det blev en gedigen laginsats där alla bidrog med vinster och vassast var Göran som vann alla sina matcher. Nästa omgång blir hemma på Fågelbro den 21 juni.

 

Lagledare: Jan Hansen

21 juni

Idag har vi haft hemmamatch i H60. Det är roligt att vi denna säsong har sju starka spelare som kan alternera och laget bestod denna gång av Kenny Westlund, Göran Nordqvist, Stefan Rossi och Jan Linders.

Alla bidrog starkt till det goda resultatet, Stefan och Jan lyckades ta full pott. Vi vann mot Lidingö och Haninge Strand och delade med Nynäshamn.

Vi leder nu serien med 10 p före Lidingö och Nynäshamn som båda har 7 p. Haninge Strand väntar fortfarande på sina första poäng. Vi fortsätter att vässa formen inför de två avlutande omgångarna!

D 70 på Nacka

Fågelbros D 70-lag mötte Nacka den 23/8 på Nacka GK. Vi förlorade tyvärr med 1-3. Laget bestod av Kerstin Wesslén Rudbert, Irene Morne, Annette Tiljander och Gunilla Zetterlund. Nästa vecka möter vi Nacka på hemmaplan. 

Lagledare: Annette Tiljander 

D 70 mot Tyresö

I måndags 15/8 spelade Fågelbros D70-lag på Fågelbro mot Tyresö och vann med 4-0! Laget bestod av Irene Morne, Kerstin Wesslén Rudbert, Margaretha Hannelius och Annette Tiljander.

D 70 Ingarö

D 70 laget startade sitt matchspel på Ingarö. Tyvärr lyckades de inte vinna men tar nya tag till nästa match.

De som spelade var Agneta Ax:son Johnson, Annette Tiljander, Karin Vreten Uvenbeck och Gunilla Zetterlund.

 

Lagledare: Annette Tiljander

D 70 på Fågelbro

7/6

Idag spelade D 70 laget returmatch mot Ingarö på Fågelbro och vann 2 matcher samt förlorade 2. Vilket innebar en delad match. Laget bestod av Eva Melander, Irene Morne, Karin Vrethem Uvenbeck och Annette Tiljander.

 

Lagledare Annette Tiljander

D 70 Tyresö

31/5

Idag spelade vi 18 hål i regn på Tyresö och vann 3 matcher och förlorade 1. Laget bestod av Agneta Ax:son Johnson, Eva Ydregård Enström, Kerstin Wesslén Rudbert och Annette Tiljander. 

 

Lagledare: Annette Tiljander

H 70

Idag spelade vi vår sista match för säsongen.

Alla spelare, Ulf Lorichs, Morten Kristiansen, Jan Collberg och HP Jensen, spelade så bra vilket resulterade i vinst över Haninge, Waxholm och Saltsjöbaden. Med denna slutspurt lyckades vi undvika sista platsen och slutade 3:a dock bara ett poäng från 2:a plats. Vi fortsätter att spela i div 1.

Klubben vill tacka alla som medverkat under året, utöver dagens lag har Ulf Risberg och Rolf Skjöldebrand representerat Fågelbro H70.

Lagledare: Hans Peder Jensen

H 70

13/6

Idag, äntligen, spelade H70 laget sin första match för säsongen. Tyvärr förlorade vi mot Saltsjöbaden och Vaxholm knappt men spelade lika med Haninge. Fågelbrolaget representerades av Ulf Lorichs, Ulf Risberg, Morten Kristiansen och Hans-Peder Jensen. Ny match redan på måndag på Waxholm.

Lagledare: Hans-Peder Jensen

H 75

Sista omgången i H75 spelades på Wermdö den 1 september och med alltför stor hcp-skillnad förlorade Fågelbro med 3-1 mot såväl Wermdö som Saltsjöbaden och med 4-0 mot Nynäshamn. De två individuella segrarna togs av dagens ”reserv” Peter Norberg, medan Leif Ohlsson, Stefan Sandberg och Åke Stavling kämpade väl mot övermäktigt motstånd.

 

Lagledare: Alf Råberg

H 75

23/5

Med till huvuddelen betydligt högre hcp förlorade Fågelbro alla sin lagmatcher mot

Saltsjöbaden med 0-4, mot Nynäshamn med 1-3 samt mot

Wermdö med 1,5-2,5.

Individuellt vann Urban Staaff två matcher mot Nynäshamn respektive Wermdö. Leif Ohlsson spelade oavgjort mot Wermdö och Peter Norberg och Åke Stavling kämpade väl mot övermäktiga hcp.

 

Lagledare: Alf Råberg

 

 

 

H 75

Vårt H75-lag spelade på hemmaplan den 15 augusti mot Saltsjöbaden, Wermdö och Nynäshamn. Svåra motståndare med 4-7 slags lägre hcp gjorde att vi ändå lyckades dela med Wermdö, men förlora mot de övriga. Bosse Fernström vann 2 av 3 individuella matcher, Urban Staaff vann 1 match och Leif Ohlsson samt Lasse Hammarbäck förlorade sina matcher med mindre än skillnaden i handicap.

Lagledare: Alf Råberg 

H 75

20/6

H75 spelade på Saltsjöbadens GK den 20 juni och mot motståndare med betydligt lägre hcp blev det delat 2-2 mot Nynäshamn och förluster mot hemmalaget med 4-0 och mot Wermdö 3-1. Åke Stavling vann 2 individuella matcher. Vi vann en match på WO och Leif Ohlsson, Peter Norberg samt Urban Staaff kämpade väl. 

 

Lagledare: Alf Råberg

H 80

Fågelbro H80 avancerade från sista till andra plats i sluttabellen genom bra resultat på de två sista omgångarna. 30 augusti spelade vi på Saltsjöbadens GK och förlorade med 2.5-1.5 mot hemmalaget som också vann serien. Tyresö och Botkyrka kom efter oss i serien och individuellt sista omgången förlorade Lennart Blyberg ingen match och Alf Råberg, Rolf Zetterlund och Svante Thoren bara 1 match och Svante delade med Saltsjöbaden.

Lagledare: Alf Råberg 

H 80

På hemmaplan den 15 augusti tog vårt H80-lag stor revansch. Vi vann alla lagmatcher; 3-1 mot såväl Saltsjöbaden som Botkyrka och 4-0 mot Tyresö. Tom Rune och Svante Thoren vann 2 av 3 individuella matcher och Per-Ola Lindberg och Alf Råberg vann alla sina individuella matcher.

Lagledare: Alf Råberg

H 80

Vårt nyinrättade H80-lag hade en tuff början i seriespelet på Tyresö GK. Vi hade tyvärr en vakans och förlorade mot Tyresö, Botkyrka och 
Saltsjöbaden, men Svante Thoren, Rolf Zetterlund och Alf Råberg vann sammanlagt en individuell match och delade tre.

 

Lagledare: Alf Råberg

På en omväxlande bana med flera spännande hål vann vårt H80-lag med 2.5-1.5 över Tyresö, förlorade med 1-3 mot hemmalaget Botkyrka och med 1.5-2.5 mot Saltsjöbaden.

Vår champion Svante Thor’en vann alla sin individuella 3 matcher, medan övriga Rolf Zetterlund, Tom Rune och Alf Råberg vann sammanlagt 2 och delade 2 matcher. Nu väntar hemmaplan för oss nästa gång den 15/8 och möjlighet till revansch