Fågelbro G&CCs kategorilag

Fågelbro Golf & Country Club har nio st duktiga lag som är ute och tävlar och representerar Fågelbro i de olika kategorilagsserierna. Här nedan publiceras lagens resultat och lagledarnas kommentarer allt eftersom.

H 40

Lagledare: Roger Christenson

D 50 Ingarö

Tack Charlotte, Alexandra och Lisa A för en strålande insats igår då vi besegrade Ingarö med 3-1. De bjöd ett tufft motstånd men jag tror att det var vårt goda humör och spelvana som bidrog till att vi vann.

Ängsbanan var fin för att vara så tidigt på säsongen och vi fick en fantastisk vacker majkväll.

Nästa match tisdag den 31 maj blir borta mot Nynäshamn.Lagledare: Ulla Sandberg

D 50 på Fågelbro

14/6

Trots blixtar, hagel och störtskurar innan start så bestämde vi oss för att spela.

Redan på hål 2 tittade solen fram och vi fick en härlig kväll. Den blöta banan bjöd dock på vissa svårigheter speciellt i den tjocka ruffen. Ingarö bjöd på hårt motstånd men vi kämpade på och lyckades dela matchen, 2-2.

Laget idag bestod av; Lisa Rönnberg Lisa Arnhög, Charlotte Molin och Ulla Sandberg

Lagledare: Ulla Sandberg

H 50

Lagledare: Niclas Tjeder

D 60 Haninge

16/5

Idag har vi spelat match mot Haninges damer på deras bana vid Årsta slott. Eftermiddagen bjöd på härligt (!) vårväder, med solglimtar och ibland isande vind. Tillsammans bemästrade vi borta en nyvaken vårbana och vann med 1-3.

Vi som representerade Fågelbro GCC denna gång var Auli Puustinen, Lena Lundblad, Nina Sellberg och Helena Bouveng. Så bra kämpat allihopa!

Vice lagkapten

Lena Lundblad

 

Lagledare: Gull-Britt Glimskär

D 60 Wermdö

30/5

Fågelbros D 60 lag mötte, på papperet, ett mycket starkare lag från Wermdö G&CC. Trots bortamatch lyckades Fågelbro G&CC spela oavgort. Mycket starkt gjort av våra D 60-spelare.

De som var med i laget denna gång var Nina Sellberg, Lena Strand, Auli Puustinen och Anette Gross. Stort Grattis till er!

 

Lagledare: Gull-Britt Glimskär

D 60 på Fågelbro

13/6

Idag spelade Fågelbros D60-lag match hemma mot Haninge. Vi mötte ett på pappret bättre lag och trots härlig kämpaglöd i vårt lag där bland annat en match avgjordes på sista hålet så vann Haninge med 1-3.


Vi som representerade Fågelbro GCC denna gång var Lena Strand, Lena Lundblad, Anette Gross och Auli Puustinen.

Tf lagkapten,
Lena Lundblad

H 60 Nynäshamn

Efter förra årets framgångar är vi nu ingång med seriespelet. Denna säsong spelar vi i div 1 med Lidingö, Nynäshamn och Haninge Strand. Säsongen inleddes med spel på Nynäshamn och vi tog en knapp ledning framför Lidingö. I laget spelade Kenny Westlund, Jan Hansen, Göran Nordqvist och Stefan Rossi. Det blev en gedigen laginsats där alla bidrog med vinster och vassast var Göran som vann alla sina matcher. Nästa omgång blir hemma på Fågelbro den 21 juni.

 

Lagledare: Jan Hansen

21 juni

Idag har vi haft hemmamatch i H60. Det är roligt att vi denna säsong har sju starka spelare som kan alternera och laget bestod denna gång av Kenny Westlund, Göran Nordqvist, Stefan Rossi och Jan Linders.

Alla bidrog starkt till det goda resultatet, Stefan och Jan lyckades ta full pott. Vi vann mot Lidingö och Haninge Strand och delade med Nynäshamn.

Vi leder nu serien med 10 p före Lidingö och Nynäshamn som båda har 7 p. Haninge Strand väntar fortfarande på sina första poäng. Vi fortsätter att vässa formen inför de två avlutande omgångarna!

D 70 Ingarö

D 70 laget startade sitt matchspel på Ingarö. Tyvärr lyckades de inte vinna men tar nya tag till nästa match.

De som spelade var Agneta Ax:son Johnson, Annette Tiljander, Karin Vreten Uvenbeck och Gunilla Zetterlund.

 

Lagledare: Annette Tiljander

D 70 på Fågelbro

7/6

Idag spelade D 70 laget returmatch mot Ingarö på Fågelbro och vann 2 matcher samt förlorade 2. Vilket innebar en delad match. Laget bestod av Eva Melander, Irene Morne, Karin Vrethem Uvenbeck och Annette Tiljander.

 

Lagledare Annette Tiljander

D 70 Tyresö

31/5

Idag spelade vi 18 hål i regn på Tyresö och vann 3 matcher och förlorade 1. Laget bestod av Agneta Ax:son Johnson, Eva Ydregård Enström, Kerstin Wesslén Rudbert och Annette Tiljander. 

 

Lagledare: Annette Tiljander

H 70

13/6

Idag, äntligen, spelade H70 laget sin första match för säsongen. Tyvärr förlorade vi mot Saltsjöbaden och Vaxholm knappt men spelade lika med Haninge. Fågelbrolaget representerades av Ulf Lorichs, Ulf Risberg, Morten Kristiansen och Hans-Peder Jensen. Ny match redan på måndag på Waxholm.

Lagledare: Hans-Peder Jensen

H 75

23/5

Med till huvuddelen betydligt högre hcp förlorade Fågelbro alla sin lagmatcher mot

Saltsjöbaden med 0-4, mot Nynäshamn med 1-3 samt mot

Wermdö med 1,5-2,5.

Individuellt vann Urban Staaff två matcher mot Nynäshamn respektive Wermdö. Leif Ohlsson spelade oavgjort mot Wermdö och Peter Norberg och Åke Stavling kämpade väl mot övermäktiga hcp.

 

Lagledare: Alf Råberg

 

 

 

H 75

20/6

H75 spelade på Saltsjöbadens GK den 20 juni och mot motståndare med betydligt lägre hcp blev det delat 2-2 mot Nynäshamn och förluster mot hemmalaget med 4-0 och mot Wermdö 3-1. Åke Stavling vann 2 individuella matcher. Vi vann en match på WO och Leif Ohlsson, Peter Norberg samt Urban Staaff kämpade väl. 

 

Lagledare: Alf Råberg

H 80

Vårt nyinrättade H80-lag hade en tuff början i seriespelet på Tyresö GK. Vi hade tyvärr en vakans och förlorade mot Tyresö, Botkyrka och 
Saltsjöbaden, men Svante Thoren, Rolf Zetterlund och Alf Råberg vann sammanlagt en individuell match och delade tre.

 

Lagledare: Alf Råberg

På en omväxlande bana med flera spännande hål vann vårt H80-lag med 2.5-1.5 över Tyresö, förlorade med 1-3 mot hemmalaget Botkyrka och med 1.5-2.5 mot Saltsjöbaden.

Vår champion Svante Thor’en vann alla sin individuella 3 matcher, medan övriga Rolf Zetterlund, Tom Rune och Alf Råberg vann sammanlagt 2 och delade 2 matcher. Nu väntar hemmaplan för oss nästa gång den 15/8 och möjlighet till revansch