Tennis

Sista dagen att spela tennis på Fågelbro G&CC är den 27/10.

Under säsongen 2019 har det arrangerats KM, lägerverksamhet match mot Wermdö G&CC och herr och damdubbel spel.

Vi återkommer till våren med nya roliga aktiviteter.

Fågelbro Golf & Country Club vill skapa en aktiv och stimulerande tennissektion för herrar, damer, veteraner och juniorer, samt skapa trivsel och bidra till sportsliga framgångar.

Bokning av våra tennisbanor görs via bokningssytemet MyCourt. Här kan ni boka allt från banor, tävlingar och lektioner, till squash och golfträning med Toni. Tennisbanorna är stängda för säsongen och öppnar igen till våren. 

Här finner ni information gällande bokningsregler, tränare, prislista, lektioner, läger, tävlingar, kalender etc. Om ni spelar tillsammans med en gäst betalar denne en Club Fee i receptionen innan spel.*

Club Fee vuxen: 150:-

Club Fee t.o.m. 21 år: 100:-

 

*För betalning via Swish till nummer 1233770526. I meddelandet skriver du namn, datum, tid samt typ av aktivitet. 

Axel Oljons ny tränare på Fågelbro G&CC

Mitt namn är Axel Oljons och jag kommer jobba som tennistränare på Fågelbro i sommar. Jag har jobbat som tennistränare i snart sex år. Det senaste året har jag jobbat med både barn- junior och vuxenkurser på SALK och på Haga tennis. Vid sidan av gruppträningen tar jag även privattimmar. 

Jag har spelat tennis  i SALKs verksamhet sedan jag var sex år. Under hela min juniortid spelade jag på hög nationell nivå. När jag var 15 år rankades jag som trea i Sverige i min åldersklass och vann som 16-åring guld i dubbel i junior-SM. När jag var 18 år flyttade jag till New York där jag studerade på College och spelade tennis ett år.

Vid sidan av tennissen och studierna jobbade jag även som tennistränare på en Country Club i New York. Mina ledord som tennistränare är intensitet, glädje och noggrannhet. Som tränare tycker jag det är viktigt att visa mina spelare vad de kan förbättra men även varför. Med engagemang och en vilja att bli bättre tror jag alla kan utveckla sin tennis. Är träningen rolig så går utvecklingen ännu snabbare. 

När jag inte spelar tennis eller jobbar som tränare gillar jag att spela fotboll och golf. Men när det gäller golf är jag väldigt mycket nybörjare. Jag uppskattar att umgås med vänner och att jobba med olika evenemang där jag kan träffa nya människor.  Jag ser verkligen fram emot att jobba på Fågelbro i sommar och träffa alla er som vill utveckla sin tennis. 

Mitt telefonnr är 070-493 12 06.

 

Bokningsregler

Vi har periodvis högt tryck på våra fina banor. För att alla klubbens medlemmar ska ha möjlighet att kunna boka och få en önskad tid har vi sett över våra bokningsregler och med hjälp av MyCourt bokningssystem kommer dessa regler vara enklare att följa än tidigare säsonger.

  • Banor får endast bokas av Fågelbros medlemmar. Bokning sker via hemsidan eller receptionen.
  • Banorna är bokningsbara från 07:00 till 21:00 (stänger 22:00).
  • GCC-medlemmar får ha 2 st tider bokade, övriga medlemskategorier (GCC-vardag, GCC-lågsäsong, GCC-student, GCC-junior, CC-familj och CC) 1 tid.
  • I CC- Familj-kategorin får endast 2 st i familjen boka tider.
  • När en timme är spelad kan en ny tid bokas in.
  • Medlem får ta med gäst/gäster max 1 gång per månad. Max 3 gäster per tillfälle (dubbel).
  • Gäster registrerar sig i receptionen och betalar en Club Fee på 150kr/vuxen och 100kr/t.o.m.21 år per tillfälle.
  • En bokad bana som inte avbokas senast 60 min före planerad spelstart innebär "no show". Vid missbruk kan medlemmen blockeras för spel.
  • Tränare och tennisläger kan endast bokas av medlemmar. Barn under 13 år ses som medlemmar då någon av deras föräldrar är medlem. För barn 13 år och äldre krävs någon typ av medlemskap.
  • Glöm inte att sopa och vattna banan efter användning.

Bollar, Rackets & Strängning

Bollar, lindor och barnrackets finner ni i vår välsorterade shop.