Information om corona

Personligt ansvar

Det är viktigt att vi alla tar ett personligt ansvar för att minska risken för smittspridning av Coronaviruset  även när vi vistas på golfklubben. Det är klubbens ståndpunkt att om någon känner sig osäker eller inte bekväm med att vistas på klubben så ska personen stanna hemma. Det är det personliga ansvaret som är rådande om huruvida ett besök på klubben är lämpligt eller ej och detta kan inte hänskjutas till golfklubben.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd:

• Stanna hemma när du är sjuk.
  • Var uppmärksam på symtom på covid-19.
  • Tvätta händerna ofta.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
  • Om inte tvål och vatten finns tillgängligt, använd handsprit.

Spel på våra banor

Som golfare kan du tänka på att;

• Boka din starttid online
  • Ankomstregistrera dig online.
  • Ta inte i hand
  • Håll avstånd till dina medspelare och nästa boll vid kö på banan

Personal på klubben

Vi är mycket restriktiva med fysiska möten för att minska risken för smittspridning. Kontakta oss gärna via mail eller telefon istället för att besöka kansliet eller receptionen.

Ordningsföreskrifter på Fågelbro G&CC´s banor

För att minska risken för smittspridning under rådande coronapandemi gäller nedanstående tillfälliga ordningsföreskrifter vid spel på våra banor. Rekommendationerna är sammanställda av R&A och Svenska Golfförbundets Regelkommitté.

Flaggstången

Flaggstången bör/ska alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda hanske, alternativt med en klubba.

Hålet

När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske alternativt en handduk.

Bunkrar

Bunkerkrattor ska ej användas. Spelaren ska efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker jämna ut sanden med sin fot eller en klubba. Lägesförbättring en klubblängd i bunkrar.

Brott mot ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.